Zgjedhja e Agim Veliut si ministër e çon Podujevën në zgjedhje të jashtëzakonshme

Pas miratimit të listës së emrave që do të jenë pjesë e qeverisë Kurti, Komuna e Podujevës tashmë është në heshtje. Kjo pasi kryetari i tanishëm, Agim Veliu do të bëhet ministër i Brendshëm.

Largimi i Veliut nga karrigia e të parit të Podujevës, do të çojë këtë komunë në zgjedhje të jashtëzakonshme.

Mbetet që të hënën të vendoset përfundimisht, nëse Veliu do të votohet si ministër i MPB-së.

Sipas ligjit, në momentin që e pranon pozitën e ministrit, Veliu duhet të japë dorëheqje nga pozita e kryetarit të Podujevës dhe ky qytet brenda 45 ditësh mban zgjedhjet e reja ku zgjidhet kryetari i ri.

Ligji nr.03/L-040 për vetëqeverisjen lokale tregon se kur përfundon mandati i kryetarit të komunës.

- Advertisement -

MË TË FUNDIT