Zbulohet vazoja 4 000 vjeçare, tronditëse ajo që mban brenda

Një vazo 4,000-vjeçare e paprekur e argjilës që përmban djegie njerëzore është zbuluar në një fushë të Anglisë.

Set i mbetjeve të djegura të njeriut u zbuluan pranë Looe në juglindje të Cornwall dhe do të ishin pjesë e një ceremonie ritual misterioze të Bronzit.

Kur filloi gërmimi, fermerët u thanë kërkuesve se fusha ishte punuar gjithnjë gjatë jetës së tyre dhe ishin të tronditur që gjetën artin e lashtë vetëm 25 centimetra nën sipërfaqe.

Ajo që është studiuar më tej është se vendi duket se është përdorur në Mesjetë, duke sugjeruar se mund të ishte vizituar për mijëra vjet.

- Advertisement -

MË TË FUNDIT