Zbulohet shuma e pensionit që do ta merr Donald Trump, përveç kësaj do të ketë edhe shumë benefite tjera

Nga sot Donald Trump do të ketë një pension vjetor  prej 221.400 dollarëve dhe disa benefite tjera që vlejnë shumë më shumë sesa pensioni vjetor.

E mundur – por jo e sigurtë – këto benefite mund t’i humb nëse dënohet pas thirrjes së Senatit për ta shkarkuar, transmeton Telegrafi.

E sipas ligjit në fuqi, pensioni nuk do t’i takonte presidentëve që gjatë ushtrimit të funksionit “janë shkarkuar” përmes “impichment”.

E pasi që Trump po ballafaqohet me impichment nga Senati, gjykimi i tij nuk do të mund të rezultonte diçka në pension, pasi atij i ka skaduar mandati.

Benefitet tjera që Trump do t’i gëzojë përveç pensionit mund të jenë më të rëndësishme dhe vlefshme, siç është hapësira për zyrë dhe pagat për personelin, që mund të tejkalojnë shifrën e mbi një milion dollarëve.

Sipas analizës së Fondit Nacional, nga viti 2020 katër ish-presidentëve u janë ndalë 56 milionë dollarë benefite të ndryshme.

Ish-presidentët  Bill Clinton, George W. Bush dhe Barack Obama gjatë vitit të kaluar kanë paguar nga më shumë se 500 mijë dollarë qira. /Telegrafi/

- Advertisement -

MË TË FUNDIT