Zbulohet qyteti 5,000 vjeçar nën tokën e Turqisë (FOTO)

Ky është një qytet tjetër i zbuluar në Turqi. Herën e fundit ishte zbuluar edhe një qytet nën tokën e Turqisë.

Ky qytet u zbulua gjatë një projekti për ndërtim të nisur nga Administrata për Ndërtime e Turqisë në provincën Nevsehir të Anadollit qendror.

Qyteti është 7km dhe ka shumë tunele, dhoma dhe piktura që tregojnë qytetin. Nivelet e larta të këtij kompleksi ishin parë për herë të parë në vitin 2013, por madhësia e plotë e qytetit nuk u zbulua deri më 2014. Rreth $35 milionë ishin investuar në këtë projekt, por pas këtij zbulimi, nderimet ishin ndalur dhe zona ishte regjistruar si pjesë e mbrojtur e historisë së Turqisë përgjithmonë.

“Është një qytet nëntokësor i panjohur. Pasazhet e tunelit 7 kilometërsh janë duke u diskutuar. Ne ndaluam ndërtimet të cilat ishim duke planifikuar që t’i bëjmë në këto zona kur një qytet nëntokësor u zbulua”, tha pronari i TOKI, Mehmet Ergun Turan. Nuk është zbuluar shumë për këto tunele nëntokësore. Ky qytet përbëhet nga dhoma të ndryshme, tunele, kisha të fshehura, dhe përmban objekte të shumta që datojnë që 5,000 vjet.

Ky mund të jetë edhe qyteti më i madh nëntokësor në botë. Më poshtë mund t’i shihni fotografitë e këtij zbulimi.

- Advertisement -

MË TË FUNDIT