Vushtrria me Qendër për Grumbullimin dhe Paketimin e Materialeve të Riciklueshme

Kanë filluar filluar punimet në ndërtimin e Qendrës për Grumbullimin e Paketimin e Materialeve të riciklueshme në fshatin Bukosh të Vushtrrisë. Kryetari i Komunës, Bajram Mulaku , duke i përgëzuar investitorët për ndërtimin e këtij porojekti, ka thënë se ky është një objekt shumë i rëndësishëm dhe shumë dimensional për Komunën, kurse në rënd të parë krijon kushte për nje ambient te pastër.
Në solemnitetin e organizuar me këtë rast, ku merrnin pjesë përfaqsuesja e RDA-Veri, Rreze Duli dhe Kordinatori i projektit nga Kompania REA e Prishtinës, Ahmet Jtullahu – Meti, u tha se punimet në ndërtimin e tij do të zgjasin për afërsisht dy vjet,kurse investitor eshte Komisioni i BE. Islam Latifi, zyrtar nga DSHP, deklaroi se ky projekt synon themelimin e ndërrmarjes sociale, e cila do të administrojë këtë qendër që do të bëjë grumbullimin e mbeturinave të riciklueshme, ku do të përfshihen metalet, plastika, letra,etj. Sipas Jetullahut, kjo qendër do të këtë makineritë e nevojshmë për sortim, presim e paketim, dy kamioneta për grumbullim si dhe do të vendosen 100 kontejnerë në pika të ndryshme,e sidomos aty ku ka koncetrim më të madh të mbeturinave të riciklueshme .
“Me ndërtimin e këtij objekti, ka ardhur koha që natyrës sado pak t‘ia kthejmw borgjin, së cilës i kemi hyrë në hak “, është shprehur Ragip Mikushnica, menaxher i KR “ Uniteti “. “Përpos që do të krijojë vende të reja pune, ky projekt do të ndikojë dukshëm që edhe vet qyteti dhe ambienti që na rrethon,të merrë një pamje krejtësisht tjetër”, ka shtuar ai./webfaqja e komunes/
- Advertisement -

MË TË FUNDIT