Vushtrri 1999: Serbët vajtojnë pranë arkivoleve të dy të vrarëve në luftime (Video)

N​ë një kronikë të agjencisë Associated Press nga lufta në Kosovë shihen forcat serbe teksa mësojnë zonat e çliruara nga UÇK-ja në Zonën Operative të Shalës, përkatësisht në fshatrat e Çyqavicës.

Në këtë aksion forcat serbe kishin për qëllim lirimin e një ushtari serb të zënë rob nga UÇK-ja, e i cili më vonë mësohet është shkëmbyer me një ushtar të UÇK-së, të zënë po ashtu rob nga forcat pushtuese serbe, transmeon Veiu.info.

Në vazhdim të kronikës të përgatitur me 7 mars 1999, shihen të vrarë Lubisha dhe Radivoje Mitroviq, që ishin babai dhe xhaxhai ushtarit të zënë rob, të cilit ishin vrarë në një betejë gjatë aksionit të forcave ushtarake serbe, pjesë e të cilit ishin edhe ata.

Në fund të kronikës shihen familjarët teksa fajtojnë pranë arkivoleve të ushtarake serbë, të vrarë në betejë.

- Advertisement -

MË TË FUNDIT