Presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq, vendosi kurora lulesh në siç quhet “Monumentin për Heronjtë e Kosovës” në Krushevc, ku po shënohet 650 vjetori i themelimit të atij qyteti.

“Sot është Vidovdani, ata thonë një ditë kur gjithçka mund të shihet. Një ditë që përfaqëson një simbol të madhështisë së popullit tonë. Një ditë që tregoi në humbjet tona sa të mëdha jemi, edhe pse numerikisht të vegjël,” shkroi Vuçiq në llogarinë “E ardhmja e Serbisë”.

“Sot, unë jam veçanërisht i lumtur që jam këtu në Krushevc, 650 vjet që nga themelimi i qytetit të Lazarit. Fryma serbe është e palëkundur, rebele dhe nuk i është dorëzuar kurrë pushtuesve. Sot në Krushevac, ju tregoni në mënyrën më të mirë se si është e mundur të ekzistosh, të mbijetosh dhe të shihesh në të ardhmen”.

“ Sot ne e festojmë Vidovdan si fitues, si njerëz të lirë dhe krenarë. Humbja dhe dorëzimi nuk janë më një opsion për ne. Rroftë Serbia! “, tha ai.