Vritet këngëtari i famshëm nga Pakistani, Amjad Sabri

Është vrarë një prej këngëtarëve më të famshëm pakistanez, Amjad Sabri në qytetin jugor të Karaçit.

Dy burra të armatosur kishin shtirë mbi veturën e tij dhe Sabri vdiq rrugës për në spital. Sipas policisë ende nuk ka të arrestuar.

Sabri ishte një nga eksponentët kryesor të muzikës së devotshme Sufi, që ndryshe njihet si Qawwali.

Suffizmi, është një praktikë tolerante myslimane që ka miliona ndjekës në Pakistan – por vitet e fund sulme të shumta nga islamistët më radikal.

- Advertisement -

MË TË FUNDIT