Vriten 13 zviceranë dhe një shqiptar në xhihad, në frontet e Sirisë

 

 

Aktualisht ne  ne frontet e Srisë ne krah te ISIS-it luftoijnë 69 zvceran, nume rky i cili eshte rritur dukshëm nga 66 nga viti i kaluar, njfton agjencia e lajmeve “Presheva jonë” duke u referuar burimeve te Shërbimi Sekret të Konfederatës Zvcerane (SRC) në Bernë.

Sipas keyre burimeve që nga viti 2001 deri më sot janë regjistruar 69 zvicerne të cilat luftojne ne krah te ISIS-it. Prej ytre 55 jan enë Siri dhe Irak dhe 14 në Somali, Afganistan dhe Pakistan. Sipas autortive helvetike SRC nga ky numër, 13 njerëz kanë vdekur (shtatë vdekje konfirmuar) ne emsine ytre eshte edhe nje shqiptar, disa ende levizoin në konfliktet kurse disa tjerë janë kthyer në Zvicër.

Krahasuar me muajin korrik 2015, kur u regjistruan 66 raste, CBC ka regjistruar tre raste të reja. Numri i të kthyerve është rritur nga 10 korriku 2015 deri më 11 gusht 2015 (gjashtë raste të konfirmuara). Kriteret e vlerësimit CRS për pesë rastet jo konfirmoi janë: motivimi xhihadiste e këtyre njerëzve nuk është krijuar dhe / ose vendndodhja e tyre e saktë nuk mund të përcaktohet me siguri. STC vazhdon të hetojë këto raste jo të konfirmuar.

SRC nuk jep detaje të tjera identifikuese, moshës, gjinisë, kombësisë ose vendbanimit të këtyre personave.

- Advertisement -

MË TË FUNDIT