E bukur dhe sharmante. Kjo është Gylnara, gruaja e cila ka ardhur për herë të parë nga Bjellorusia në Kosovë. Zemrën e saj e ka rrëmbyer Visar Januzi, i cili është edhe arsyeja e ardhjes së saj në vendin tonë. Që nga fëmijëria gjithçka çfarë kishte dëgjuar për Kosovën, ishin vetëm histori për luftën.

 

Gjithçka ndryshoi kur katër vjet më parë u takua me Visarin, lidhje të cilën e mbajtën në distancë. Më vonë, frytin e tyre të dashurisë e kurorëzuan me një fëmijë, i cili quhet Damir.

Ndonëse, vjehrra e saj, Kadire Januzi nuk e di gjuhën angleze, komunikimi i tyre bëhet përmes dy gjuhëve.

Nga Nanushi, Gylnara ka mësuar të gatuajë edhe ushqime tradicionale.