Vitaminat për flokë të shëndetshme

Në disa periudha të vitit flokët bien më shumë se zakonisht. Për t’u përballur me problemin mund t’ju vijë në ndihmë edhe ushqimin.

Për të mbajtur flokët të shëndetshëm ekspertët konsumojnë konsumimin e sasive të duhura të:

  • Vitaminës A (gjalpë, vezë, perime)
  • Vitaminës B (mëlçi, maja birre, drithëra)
  • Vitaminës C (perime dhe fruta të freskëta).

Për të penguar rënien e flokëve, ju po ashtu duhet të përdorni suplementë (në formë kapsulash apo tableta) me bazë vitaminash dhe mineralesh, pasi mungesa e tyre është një prej arsyeve kryesore që bien flokët.

Kujdes edhe stilit të jetesës

Një ushqim i papërshtatshëm sigurisht se ndikon në shëndetin e përgjithshëm por edhe në rënien e flokëve. Kujtohu gjithmonë që shëndeti i flokëve mund të komprometohet edhe nga mënyra e jetesës
frenetike, nga ndotja e atmosferës, nga ekspozimi i tepërt në diell, nga përdorimi i ilaçeve dhe nga shtatzënia.

Për të favorizuar rritjen e flokëve juve ju nevojiten:

  • Proteina (vezë, produkte të qumështit, fruta të thata)
  • Hekur dhe rrepa (mëlçi, perime, fruta deti)
  • Kalcium (perime jeshile, produkte të qumështit, molusqe).
- Advertisement -

MË TË FUNDIT