Vetitë kuruese të portokallit

Portokalli është një frut i cili zvogëlon nivelin e kolesterolit të dëmshëm në gjak, trashjen dhe forcimin e enëve të gjakut dhe atë afro 30%, bëjnë të ditur shkencëtarët britanikë.

Lëngu i portokallit ndikon në rritjen e formimit të oksideve të azotit, lëndë kimike, të cilat mbrojnë nga krijimi i shtresave yndyrore në enët e gjakut. Portokalli përmban karbohidrate dhe fruktozë, acide organike, kripëra, materie azotike, celulozë, fitoncide dhe sasi të lartë të vitaminave A, B1, B2 dhe C.

Gjithashtu lëngu i portokallit ndikon pozitivisht edhe në flokë dhe iu jep fortësi dhe elasticitet, i forcon thonjtë dhe iu jep shkëlqimin atyre. Ndikim të lehtë ka edhe në sistemin imun. Kjo pemë ndihmon edhe në përmirësimin e apetitit dhe stimulon zorrët, zvogëlon etjen etj.

- Advertisement -

MË TË FUNDIT