Veteranët e rrejshëm të zonës së Pashtrikut

  Procesi i verifikimit të veteranëve të UÇK-së, ka ngjallur pakënaqësi të shumta në opinion. Veçanërisht të pakënaqur janë ish luftëtarët të cilët e ndiejnë veten të ofenduar ngase në një mënyrë ose në tjetrën pjesë e kategorive të dala nga lufta janë bërë edhe njerëz që gjatë luftës nuk kanë qenë të përfshirë në radhët e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës.

  Gra të cilat kanë qenë bashkë më mijëra civilë të strehuar nëpër male ose që janë depërtuar në Shqipëri, tashmë nëpërmjet lidhjeve janë përfshirë në kategorinë e veteranëve të UÇK-së.

  Pas publikimit të listave për zonën e Pashtrikut, ish luftëtarët e pakënaqur kanë mbajtur takim në Rahovec dhe kanë filluar identifikimin e njerëzve që në mënyrë të padrejtë janë bërë pjesë e listave.
  Takime të tilla janë mbajtur edhe në Malishevë dhe Klinë, ndërsa disa nga emrat e rrejshëm me të cilët nuk po pajtohen veteranët, Indeksonline tashmë i ka siguruar.

  Ndër emrat që akuzohen për mashtrim me lista dhe futje të emrave të rrejshëm është edhe ish kryetari i Rahovecit Smajl Latifi.

  Indeksonline, që nga sot dhe në ditët në vijim do të ofrojë lista me emrat e njerëzve që nga bashkëluftatërët konsiderohen si veteranë të rrejshëm.

  Brigada 122 Ymer Krasniqi

  Veteran

  206. Bedri B Kalludra 023528 Gremnik
  272. Brahim H Toqani 023536 Gremnik
  318. Ekrem M Bacaj 023282 Gremnik
  454. Gëzim A Zanunaj 064624 Gremnik I lindur 1982 mosha në luftë 16 vjeçar
  525. Hashim Sh Gashi 023283 Gremnik
  849. Nazmi Rr Dragodella 060478 Gremnikë
  1008. Sabit I Thaqi 023574 Gremnik
  1243. Xhevet A Bacaj 022571 Gremnikë
  206. Bedri B Kalludra 023528 Gremnik
  1004. Ruzhdi Rr Dragidella 023563 Klinë
  1022. Sadik Rr Dragidella 023899 Klinë
  528. Hasim H Rudaj 023657 Gremnik

  Brigada 124 Gani Paqarizi

  50. Haxhi Halim Halilaj 004973 Petkoviq (Invalid i plagosur pas lufte nga komshiu i vet)
  36. Kada S Thaqi 024011 Çifllak (statusi i pjesëtarit, me insistimin e Smajl Latifi)
  166. Dervish B Thaqi 024074 Çifllak (veteran pa asnjë ditë angazhim në UÇK)
  219. Femi Z Kelmendi 024002 Çifllak (veteran)
  401. Muharrem S Mekani 025189 Drenoc (veteran)
  167. Drita A Gashi 050977 Rahovec (veteran pa asnjë ditë angazhim në UÇK)
  76. Astrit V Thaqi 025145 Kramovik (veteran me insistimin e Smajl Latifit)
  38. Kujtim V Thaqi 049419 Kramovik (statusi i pjestarit me insistimin e Smajl Latifi)
  1187. Perparim V Thaqi 024117 Kramavik (statusi i pjesmarrësit me insistimin e Smajl Latifi)