Vendi ku rrahja për gruan është krenari

Këto gra e kanë të gjithë trupin e tyre të mbushur me hematoma, me çarje të thella dhe vraga të shpërndara kudo. Megjithatë, kjo nuk është si pasojë e një keqtrajtimi, por e një riti të çuditshëm që kryen tribuja e Hamarit, në Etiopi. Ritet që kanë zanafillën nga shekuj më parë pretendojnë se nëpërmjet rrahjes sistematike gratë perfeksiohen dhe arrijnë kulmin e fuqisë së tyre, ato fshikullohen me thupra të mprehta e objekte rrethanore, deri në momentin kur lëkura çahet dhe gjaku bie në tokë. Rrahjet janë një motiv krenarie e respekti dhe për këtë arsye, femrat janë ato që kërkojnë të parat të rrihen dhe e kanë të ndaluar të bërtasin gjatë ritual.

- Advertisement -

MË TË FUNDIT