Vdes poeti e shkrimtari Gani Xhafolli

  Poeti e shkrimtari i njohur, Gani Xhafolli, ka vdekur sot në moshën 70 vjeçare.

  Gani Xhaholli u lind në fshatin Drenovc afër Prishtinës në vitin 1945.

  Xhafolli punoi redaktor i programit për fëmijë në Televizionin e Prishtinës dhe drejtoi revistën “Zanore”.
  Ka botuar disa përmbledhje me poezi dhe romane për fëmijë, si:
  “Te porta e edhave”,
  “Zog shiu”,
  “Vjershën s’e zë gjumi”,
  Shtëpia me kulm teposhtë”,
  “Po”,
  “Të dua”,
  “Në gojë të gjarprit”,
  “Princesha që fluturon”,
  “Zgjedhje” etj.