Vazhdojnë skandalet në Turqi, nuk respektohet vendimi i Gjykatës

Gjykata e Krimeve në Turqi ka vendosur me një vendim për lirimin e menjëhershëm  të Drejtorit të Përgjithshëm së Televizionit Samanyolu Tv,Hidajet Karaxha që mbahej në burg për shkak se kishte transmetuar një telenovelë para disa vitesh dhe për 61 policët e arrestuar gjatë vitit të kaluar për shkak të hetimeve të korrupsionit që kishin bëre disa djem të ish-ministrave të kabinetit të Erdoganit.

Por, pavarësisht vendimit në formë të prerë të gjykatës prokuroria po heziton që ta zbatojë vendimin duke shkelur ligjet e kushtetutës.

I menjëhershëm ka qenë dhe reagimi nga opozita turke duke e vlerësuar këtë mos respektim të ligjeve të kushtetutës nga ana e prokurorisë si një veprim që tregon se ka marrë fund pavarësia e gjyqësorit.

Deputeti i opozitës Atila Kart ka shprehur në Twitter se ‘’ Prokuroria po kryen krim me mos respektimin e ligjit.

Por kjo buron që nga zyra e Presidentit dhe nga zyra e Ministrit të Drejtësisë’’

Nëpërmjet avokatit të tij Karaxha shprehu se ndihet i lumtur për vendimin e gjykatës.

‘’Edhe sikur ky vendim të mos respektohet është e rendësishme se i tregohet gjithë botës një mesazh i qartë’’ thekson Karaxha në mesazhin e tij.

Që në orët e mesnatës janë mbledhur me mijëra persona në mbështetje për respektimin e vendimit të gjykatës.

Gjithashtu mbështetja për respektimin e vendimit u bë trend në rrjetin social (fotografia)Twitter duke u rënditur në vendin e 3-të në shkallë botërore.

Gjatë ditës priten zhvillime të reja. /lajmiiri/

- Advertisement -

MË TË FUNDIT