Vazhdojnë hetimet për korrupsion në EULEX

Prokuroria ka konfirmuar të enjten se hetimet për korrupsion në EULEX janë duke vazhduar.
Zyra e Kryeprokurorit të Shtetit ka thënë se Task-Forca e udhëhequr nga një prokuror i EULEX-it dhe një vendës janë duke kryer hetime nëse zyrtarë të EULEX-it kanë marrë ryshfet dhe kanë shpërdorur pozitën zyrtare për të mbyllur disa raste të mëdha gjyqësore.
Subjekt i këtyre hetimeve janë zyrtarë të EULEX-it në krye me ish-kryetarin e Asamblesë së Gjyqtarëve të EULEX-it, Francesco Florit, si dhe ndërmjetës vendës e avokatë. Task-Forca për hetime penale është themeluar vitin e kaluar, pak kohë pas raportimeve të “Kohës ditore” për dyshime të forta se zyrtarë të EULEX-it janë përfshirë në korrupsion.
Prokuroria ka lëshuar një deklaratë dy ditë pas publikimit të raportit të ekspertit, Jean-Paul Jacqué. Prokuroria ka falënderuar Jaque, për, siç thuhet, punën dhe përpjekjet e tij.
“Në të njëjtën kohë ka nevojë të potencohet se Raporti nuk ka marrë një qëndrim për çështjen se a ka pasur apo jo korrupsion brenda mision të EULEX-it. Dyshimet aktuale janë duke u hetuar nga Task-Forca e pavarur, ekip i përzier nga prokurorët dhe policët e Kosovës dhe të EULEX-it. Task-Forca është duke punuar nën ombrellën e Zyrës së Kryeprokurorit të Shtetit”, thuhet në këtë deklaratë.
- Advertisement -

MË TË FUNDIT