Ushqimet që preferohen para fitnesit

Zakonisht ushqimet duhet të konsumohen 2 orë para stërvitjes.

Nëse doni të bëni ushtrime të forta hani një vakt që përmban rreth 75 % karbohidrate dhe 25 % para një sesioni trajnimi.

Karbohidratet  i japin trupit tuaj energjinë e nevojshme për të prodhuar energji, ndërsa proteinat jo vetëm që do ju mbajnë ngopur më gjatë, por edhe ndihmojnë muskujt për riparim dhe forcim.

Ndërkaq ushtrimet kardio kërkojnë më shumë karbohidrate se proteina. Kjo për shkak se karbohidratet kthehen në energji më shpejt dhe ndihmojnë në stërvitje.

Ju duhet të hani karbohidrate që janë të lehta për stomakun si p.sh frutat, patatet, drithërat dhe fasulet.

- Advertisement -

MË TË FUNDIT