Ushqimet që nuk duhet t’i hani pas ushtrimeve

Për të pasur trupin e dëshiruar, ju duhet të kombinoni ushtrimet kardio gjatë fazës së dobësimit me dietë të ekuilibruar në kalori dhe të shëndetshme.

Ekzistojnë disa ushqime, të cilat janë të këshilluara nga dietologët për t’u konsumuar para stërvitjes, për t’u dhënë atyre një energji të madhe dhe për t’i ndihmuar ata të përmirësojnë fokusin e trupit të tyre, transmeton gazeta Zëri.

Nga ana tjetër, ekzistojnë disa ushqime që ndikojnë keq në shëndetin tuaj dhe mbi belin tuaj.

– Ushqimet me kripë: Pas stërvitjes ju e ndjeni të nevojshme të konsumoni ushqime me kripë. Kjo ndodh pasi trupi juaj gjatë stërvitjes djersitet dhe ai eliminon lëndët ushqyesve së bashku me ujin (duke përfshirë edhe kalciumin). Ju mund të zgjidhni një vakt të shëndetshëm dhe të plotësoni nivelin tuaj të kalciumit në mënyrë të shpejt dhe natyrshme, pa përdorur tableta që kanë në përbërjen e tyre kripë, pasi ato zakonisht janë të larta në kalori. Në vend të ushqimeve me shumë kripë hani një banane apo disa copa frutash të thata. Bananet janë të njohura për masat e tyre të larta të kalciumit dhe ato janë me siguri një alternativë më e shëndetshme për organizmin tuaj.

– Produktet me sheqer: Nuk ka gabim më të madh që mund të bëjmë pas një stërvitje se të konsumoni produkte me sheqer. Ju stërviteni për arsyen e të hedhurit poshtë të yndyrës së tepërt. Sheqeri është i njohur si shkatërrues për efektet në trup, dhe një prej këtyre efekteve anësore të tij është ngadalësimi i metabolizmit. Gjithmonë lexoni etiketat e produkteve, të cilat ju jeni gati për t`i konsumuar, për të shmangur ato produkte që kanë sasi të lartë sheqeri.

- Advertisement -

MË TË FUNDIT