Ukraina ndan para për familjet e ushtarëve të vrarë, kjo është shuma

Ukraina ua ka rritur pagat ushtarëve këtë kohë. Tashmë një ushtar do të marrë afro 3 mijë euro pagë dhe ky vendim nuk është për t’ju thënë “faleminderit” atyre, tha ministri ukrainas i Mbrojtjes.

Ministria e Mbrojtjes e Ukrainës ka vendosur po ashtu që t’i ndihmojë financiarisht edhe familjet e ushtarëve që u vranë në këto ditë të luftimeve me forcat ruse, përcjell Gazeta Express.

Famljeve të të rënëve do t’u paguhet ndihma financiare një herë në shumën prej 15 milionë UAH (444 mijë e 808 euro), e cila shpërndahet në mënyrë të barabartë për të gjitha familjet.

- Advertisement -

MË TË FUNDIT