Uber tërhiqet nga tre qytete në Gjermani

Uber ka njoftuar një partneritet me kryeqytetin lituanez Vilnius për të lançuar një projekt pilot në qytetin e 536,000 njerëzve. Kompania shpesh bën këto lloje marrëveshjesh për të ilustruar pranimin në rritje nga rregullatorët dhe qeveritë. E pra, ju e dini se çfarë thonë ata: dy udhëtime Uber përpara, një udhëtim Uber prapa.

Të premten, duke fajësuar rregulloret komplekse, kompania njoftoi se ishte tërhequr nga tre qytete gjermane: Hamburg (popullsia 1.7 milion); Frankfurti (687,000); dhe Düsseldorf i(593.000). Lajmi erdhi pothuajse nëntë muaj pasi një gjykatës në Frankfurt vendosi se shoferët Uber janë të detyruar të marrin të njëjtat licencat e kërkuara nga shoferët e taksive normale.

Vendimi rrëzoi një vendim paraprak që legalizonte Uber në Gjermani. Që atëherë, Uber ka kufizuar shërbimet e saj për shoferët me lejet përkatëse. Kjo erdhi pasi Uber u përpoq për të siguruar shoferët që përdornin  platformën e saj duke premtuar për të paguar tarifat e qeverisë lidhur me licencat. /techsot/

 

- Advertisement -

MË TË FUNDIT