Ish-luftëtari  dhe invalidi i Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, Ilir Gashi ka rrëfyer për ngjarjet që i kanë ndodhur në luftë, betejat e përgjakshme e humbjen e shokëve të luftës.

Si 17 vjeçar që ishte mori zemër të nisej në luftë pasi dëgjoi lajmin për vrasjen e familjes Jashari.

Ai luftoi në Zonën e Dukagjinit nën komandën e vëllezërve Haradinaj.

Ish-luftëtari i UÇK-së u plagos në dy beteja, në të fundit fatkeqësisht ai humbi njërin sy, përkundër që rrezikoi ta humbiste jetën ai nga spitali i Francës u kthye përsëri në betejë.

Për ta dëgjuar rrëfimin e tij shiko emisionin e plotë: