Turqit prodhojnë sistem me të cilin shihet përtej murit

Turqia vazhdon të stimulojë zhvillimin teknologjik për rritjen e forcës mbrojtëse të vendit.

Inxhinierët turq prodhuan me mundësi vendore radarin që jep informacion nëse ka gjë të gjallë pas murit, sistem ky që përdoret gjerësisht nga forcat e huaja të sigurisë gjatë operacioneve dhe veçanërisht gjatë atyre për shpëtimin e të rrëmbyerve.

Produkte të ngjashme përdoren shpesh nga forca të sigurisë jashtë shtetit duke bërë që të rritet suksesi gjatë operacioneve të ndryshme.

Këto sisteme sigurojnë përcaktimin e ekzistencës së gjallë pas pengesave si mure etj. kur nuk mund të shikohet përtej me sy të lirë dhe kur nuk mblidhen të dhëna me sensorë optikë. /trt/

- Advertisement -

MË TË FUNDIT