Turqia formon njësitin për reagime të shpejta në kuadër të NATO-s

Turqia ka marrur përgjegjësinë që të formjë një njësi për reagime të shpejta, në kuadër të NATO-s, raporton Sputnik News.

NATO së fundmi ka formuar njësite speciale për reagime emergjente, të cilat përbëhen prej rreth 5.000 forcave të këmbësorisë, dhe janë në gjendje që t’u përgjigjen kërcënimeve potenciale brenda 48 orëve, transmeton Indeksonline.

Iniciativa është poltikë e re e Aleancës për të përforëcuar forcat e saj rreth kufijve lindor dhe jugor.

Këto njësite formohen nga një organizëm i veçantë i Aleancës, i njohur si Struktura e Vendeve të Aleancës.

- Advertisement -

MË TË FUNDIT