Tre shefat ekzekutiv më të paguar në botë

    Jo rastësisht Microsoft llogaritet njëra ndër kompanitë më të mëdha në botë. Barrën më të madhe për suksesin e kompanisë e ka shefi ekzekutiv, mirëpo e gjithë kjo e ka edhe një cmim.

    Shefi ekzekutiv I Microsoft, Satya Nadella po del të jetë më I paguari në boë, duke lënë prapa Steve Mollenkopf të Qualcomm, dhe Brent Saunders I kompanis Actavis.

    Satya Nadella për vititn 2014 u pagua 84.3 milion dollar, këtë përfitim të madh e patë falë rritjes së aksioneve në Microsoft nga 24.3% në 42%.

    Shefi ekzekutiv i Qualcomm-it, Steven Mollenkopf u rëndit në vend të dytë në listën e shefave të rinj ekzekutivë më të paguar, ku u pagua me 60.7 milionë dollarë.

    Shefi i tretë ekzekutiv i ri më i paguar për vitin 2014 është Brent Saunders i kompanisë Actavis, i cili u pagua me 26.6 milionë dollarë në vitin 2014.