Themeluesi i facebook-ut po mendon të kyçet në politikë

Mark Zuckerberg, themeluesi dhe CEO i Facebook, ka menduar të hyjë në politikë, por pa lëshuar kontrollin e kompanisë së rrjetit social. Të dhënat kanë dalë nga një document gjyqësor, në një process të hapur nga një grup aksionerësh në minorancë.

Bazuar në këto të dhëna, Zuckerberg mund të marrë dy vjet në dispozicion për t’u pozicionuar në një post në qeverinë amerikane, por pa humbur kontrollin e Facebook.

Zyrtarisht deri më tani, personi i 6 më i fuqishëm në botë, shumë I interesuar pas filantropisë, Zuckerberg gjithmonë është përpjekur ta evitojë politikën. Por theksojmë që gjithmonë ka pasur takime të vazhdueshme me eksponentë republikanë dhe demokratë, madhe edhe me anëtarë të lartë të adminsitratës amerikane. /TechSot.al/