Thanat kundër ulcerës së lukthit

Thanat mund të jenë shumë të efektshme në mbrojtjen nga i thati në stomak tek femrat.

Disa studime kanë zbuluar se lëngu i thanave është një ndihmë e theksuar për antibiotikët në luftë kundër baktereve që shkaktojnë të thatin dhe karcinomën në lukth.

Rezultatet e studimeve tek pacientët me Helicobacter pylori, tregojnë se pirja e lëngut të thanës gjatë dhe pas trajtimit me antibiotikë, për një javë, shton gjasat për të çrrënjosur bakteret për 10%. Efekti i lëngut të thanave është vërejtur vetëm tek gratë.

- Advertisement -

MË TË FUNDIT