Tërmeti, kërkesa e profesorit drejtuar Ramës, një ditë para se ta shkarkonin

I tillë duhet të jetë akti i konstatimit që duhet të plotësojnë grupet e punës të cilat  po verifikojnë ndërtesat e dëmtuara nga tërmeti i 26 nëntorit.

Kjo sipas Shoqatës Shqiptare të Inxhinierëve Konsulent e cila ja ka dërguar dhe kryeministrit Edi Rama dhe Presidentit të Republikës Ilir Meta.

Akti i konstatimit u hartua  pasi një grup specialistësh me përgjegjës ish zëvendësdekanin e Inxhinierisë së Ndërtimit Agim Seranaj inspektuan situatën në qytetet e goditura nga lëkundjet sizmike.

Profesori i Inxhinierisë së Ndërtimit dha detaje nga puna në terren dhe kërkesa drejtuar shefit të qeverisë e kreut të shtetit një ditë para shkarkimit nga detyra e zëvendësdekanit.

Ashtu si Seranaj pati denoncuar dhe më herët në media dhe në këtë kërkesë  pasqyrohen disa prej problemeve të konstatuara pas  tërmetit të  26 nëntorit.

Ndër to renditet mungesa e një formulari të unifikuar, të dhënat kontradiktore për objektet e dëmtuara nga lëkundjet sizmike,  vakumi që ekziston sa i përket  aktivitetit të institucioneve shkencore inxhinierike, mungesën e standardeve e normave të projektimit e zbatimit.

Ndërsa sugjerohet ngritja e një Autoriteti Teknik për Rindërtimin.

Ndërkohë Shoqata Shqiptare e Inxhinierëve Konsulentë në emër të të cilës i është dërguar dhe kërkesa e kryeminsitrit ka reaguar pas vendimit për shkarkimin e zëvendës dekanit të Fakultetit të Inxhinierisë së Ndërtimit Agim Seranaj.

Ajo i kërkon Fakultetit të shprehet publikisht për arsyet e vendimit të marrë pa motiv./abcnews.al

- Advertisement -

MË TË FUNDIT