Tërhiqet Dauti nga gara për anëtar të pestë në Komisionin ‘ad-hoc’

Kandidati për anëtar të pestë në Komisionin ‘ad-hoc’ për monitorimin e medias tre muaj para se të mbahen zgjedhjet, Daut Dauti është tërhequr nga nga gara për këtë vend. Në vazhdim do të keni mundësinë që të lexoni letrën për tërheqjen e tij nga gra deri te Agjencia për audio dhe shërbime të mediumeve audiovizuele dhe deri te mediat, transmeton Telegrafi Maqedoni.

‘Modeli i zgjedhur për të cilën janë pajtuar partitë, tregon të gjithë mangësitë kurse më pak edhe farsën e saj. Është e qartë se jorealisht ishte e pritshnme që një trup në të cilët anëtarët janë zgjedhur në bazë të parimit partiak të dy entiteteve të kundërta për të zgjedhur anëtarin e pestë me konsensus, edhe nëse nuk ka politikë pas saj’, transmeton Telegrafi Maqedoni.

Afati për zgjedhjen e anëtarit të pestë skadoi më 24 gusht. Partitë i kanë bërë thirrje përfaqësuesve të komisionit që të zgjedhin anëtarin e pestë.

- Advertisement -

MË TË FUNDIT