Teori shokuese! Eksperti serbi i mbiemrave thotë se Ivica Daçiq dhe Hashim Taçi janë kushërinj!

Petar Askraba Zagorski, një ekspert mbi mbiemrat, thotë se ministri i jashtëm serb Ivica Daçiq dhe Hashim Thaçi janë të afërm.

Ai shpjegoi se Thaçi fillimisht kishte mbiemrin Daniloviç dhe se ata me Daçiqin kishin një paraardhës të përbashkët të quajtur Daca.

“Hashim Thaçi ka origjinën nga Daçiq Daniloviq … Në fund të shekullit të 19-të familja e tij pranoj fenë Islame. Kurse Familja e vjetër serbe Daçiq është një familje shumë e mirë … Ata vijnë nga Dace, disa prej tyre janë zhvilluar në mbiemrin Daniloviç dhe tjetra në Daçiq … Dhe nga Familja e Thaçit … Familja e Thaçit pranoi Islamin në gjysmën e dytë të shekullit të 19-të, kështu që vështirë se mund ta zgjidhin problemin, sepse ata kanë të njëjtat forca, “thotë Zagorski.

Kurse për Haradinajt ai tha se njihet se ka origjinën nga Kuča nga gjinia Drekalović, linja Vujošević.

“Mbiemri i tij i mëparshëm është Đokaj,” tha Askraba.

- Advertisement -

MË TË FUNDIT