Tejkalohet draftligji për Gjykatën Speciale

Grupi teknik i ekspertëve nga Kosova, i cili është i ngarkuar nga presidentja Atifete Jahjaga për të diskutuar me BE-në për draftligjin për themelimin e Gjykatës Speciale, sipas një raporti konfidencial që ka siguruar ‘Epoka e re’ ka vlerësuar se çështjet e mbetura dhe të identifikuara përkitazi me këtë çështje tejkalojnë edhe vetë kornizën e draftligjigjit për këtë gjykatë.

Sipas këtij raporti, grupi teknik i ekspertëve ka kërkuar të qartësohet juridiksioni kohor i kësaj gjykate, pasi përcaktimi kohor 1999-2000 tejkalon periudhën kohore të luftës.

Një veprim i tillë i BE-së, pa paralajmërim, sipas këtij raporti, mund ta dëmtojë procesin e themelimit të Gjykatës Speciale. /Indesonline/

- Advertisement -

MË TË FUNDIT