Sveçla: Pa u heq barrikadat në Veri nuk pezullohet vendimi

Ministri i Punëve të Brendshme, Xhelal Sveçla, ka thënë se reciprociteti për dokumente është duke u zbatuar, përpos në pikat Bërnjak dhe Jarinje të cilat janë të bllokuara.

Sveçla pëmes një postimi të publikuar në Facebook të bashkangjitur me një video, ka thënë se vendimi do të implimentohet deri në largimin e të gjitha barikadave në Veri dhe të sigurohet liria e lëvizjes së qytetarëve.

“Tashmë ka filluar shpërndarja e dokumentit për hyrje-dalje në pikat kufitare të Republikës së Kosovës, me përjashtim në pikat Jarinje dhe Bërnjak të cilat vazhdojnë të jenë të mbyllura përshkak të barrikadave që janë vendosur nga strukturat ilegale serbe”, ka shkruar ai në Facebook.

“Të gjithë personat që posedojnë dokumente të lëshuara nga autoritetet e Serbisë, do të pajisen me dokumentin hyrje-dalje e cila ka afat vlefshmërie 90 ditë brenda territorit të Republikës së Kosovës”.

“Ky vendim do të vazhdojë të implementohet derisa të largohen të gjitha barrikadat dhe të sigurohet liria e lëvizjes së qytetarëve dhe mallrave. Në momentin e largimit të të gjitha barrikadave dhe pengesave, ky vendim do të pezullohet deri më 1 shtator 2022”, mbaron positmi.

Qeveria e Kosovës e ka shtyrë vendimin për recipricotetin për një muaj, pasi e mori udhëzimin amerikan.

- Advertisement -

MË TË FUNDIT