Sulmuesi i Berlinit u kap falë një qytetari që e ndoqi atë për 2 kilometra pas sulmit

Policia gjermane njofton se ka qenë në gjendje ta kapte shoferin e kamionit falë trimërisë së një dëshmitari të rastit, i cili e kishte ndjekur sulmuesin nëpër errësirën e parkut “Tiergarten”, afër marketit të Krishtlindjeve në Breitscheidplatz, pas sulmit.

Policia ka thënë se dëshmitari e kishte thirrur policinë për ta njoftuar për vendndodhjen e shoferit.

“Ai ka vrapuar pas shoferit, duke mbajtur një distancë, dhe duke folur me policinë në telefon duke u dhënë informata për vendndodhjen e tij,” ka thënë zëdhënësi i policisë, Winfried Wenzel, raporton Die Welt.

Ndjekja ka përfunduar pas dy kilometrave, kur i dyshuari ishte arrestuar nga policia midis parkut.

“Guximi i treguar nga qytetari është inkurajues”, Winfried Wenzel.

Ky qytetar ka dashur të mbetet anonim.