Në  fshati Studençan dhe fshati Tërnje në  afërsi të  komunës së  Suharekë se është kapluar nga zjarri gjatë  pasdites të  së  dielës.

Zëdhënësi i policisë për këtë rajon, Vesel Gashi ka bërë të ditur që një zonë prej 200 hektar e cila është  shumica me shkurre  dhe një  pjesë e malit është  kapluar nga flakët dhe se ajo është duke avancuar me shpejtësi shkaku i temperaturave dhe erërave të forta.

Departamenti i zjarrfikësve bashkë me qytetarët dhe policinë  janë  në  vend të  ngjarjes duke e lokalizuar zjarrin.