Stresi shkakton prishjen e dhëmbëve

A keni menduar se njëra prej arsyeve të prishjes së dhëmbëve mund të jetë stresi?

Kryetari i Degës së Kirurgjisë së gojës, dhëmbëve dhe nofullës, pranë Universiteti Selçuk në Konja të Turqisë, Prof.Dr. Ercan Durmus, tha se stresi, ashtu si në shumë fusha të tjera, shkakton dëme të mëdha edhe në prishjen e higjienës së gojë dhe dhëmbëve. Stresi është gjithashtu edhe shkaktari i shumë sëmundjeve të mishrave të dhëmbëve. “Tek njerëzit që përjetojnë stres vihet re tharje e gojës. Për këtë arsye nuk krijohet shtresa mbrojtëse që pengon prishjen e dhëmbëve dhe si pasojë vihet re dëmtimi i tyre. Veçanërisht stresi që vihet re tek moshat nën 18-20 vjeç, duhet trajtuar me kujdes, për të evituar dëmtimin e shëndetit të gojës” shprehet Prof.Dr. Ercan Durmus.

- Advertisement -

MË TË FUNDIT