Sot Kuvendi me debat për ngritjen e çmimeve

Çmimet në Kosovë për produktet esenciale janë rritur dukshëm – për këtë sot në Kuvendin e Kosovës ka debat parlamentar.

Seancën e cila nis në ora 10:00 është thirrur nga Lidhja Demokratike e Kosovës, e mbështetur edhe nga partitë e tjera opozitare.

Disa propozime veç dihen tashmë. Është kërkuar heqja e akcizës për karburantet, por edhe tërheqja e një pjese të mjeteve të Trustit.

Po ashtu, kërkesë për ekzekutivin e drejtuar nga Albin Kurti ka qenë edhe votimi i Projektligjit për Paga.

Pos kësaj tema, Kuvendi të enjten do ta shqyrtojë edhe i Projektligjin për Agjencinë për Parandalimin e Korrupsionit; i Projektligjit për deklarimin, prejardhjen dhe kontrollin e pasurisë dhe të dhuratave etj.

- Advertisement -

MË TË FUNDIT