Sot është Dita Ndërkombëtare e Mbulesës

Më 1 shkurt mijëra gra myslimane dhe jo-myslimane nga e gjithë bota do të veshin mbulesën për të shënuar atë që është e njohur ndërkombëtarisht si Dita Botërore e Mbulesës (Hixhabit).
Ky aktivitet i organizuar për të dytin vit radhazi ka për qëllim të hedhë dritë mbi mbulesën Islame si një e drejtë themelore për gratë myslimane.
Ky aktivitet gjithashtu do të shërben si thirrje proteste kundër islamofobisë dhe sulmeve anti-Islame anembanë botës.
Aktivitete të ndryshme pritët të mbahen që nga Kanadaja e Amerika deri në Indonezi e Filipine në përreth 100 shtete të ndryshme. /Telegrafi/
- Advertisement -

MË TË FUNDIT