Sot Dita Botërore e Librit

E enjtja e parë në muajin mars shënon Ditën Botërore të Librit.
Është një shans për të festuar librin dhe leximin. Kjo ditë shënohet në mbi 100 vende në të gjithë botën dhe ka për synim që të inkurajojë të gjithë të rinjtë të fitojnë gëzimin përmes leximit.
Ekziston një numër i librave që mund t’i njohin fëmijët më ngjarjet e Holokaustit dhe që të kuptojnë të Ditës Përkujtimore të Holokaustit. Trusti i Ditës Përkujtimore të Holokaustit ka prodhuar aktivitetet të librave në grupe për lexuesit e rinj, këto aktivitete janë të përshtatshme për përdorim në shkolla, biblioteka, apo në shtëpi.
Aktivitetet e librit në grup janë gjithashtu në dispozicion për lexuesit e rritur duke shfaqur një gamë të gjerë të romaneve dhe kujtimet nga Holokaustin, gjenocidin dhe një varg çështjesh të rëndësishme bashkëkohore.
- Advertisement -

MË TË FUNDIT