Si e gjeti punën e ëndërrave të tij në stacionin e metrosë pakistanezi 24 vjeçar

Pas muajsh emailesh të pakthyera, letra refuzimi dhe intervista zhgënjyese në Zoom, Haider Malik ndjeu se kishte provuar gjithçka në përpjekjet e tij për të nisur karrierën e tij.

Por kur ai injoroi talljet e miqve dhe u vendos në një stacion metroje me një tabelë dhe CV e tij, ai siguroi një intervistë brenda tre orëve dhe punën e tij të ëndrrave disa ditë më vonë.

“Nuk e kisha idenë se kjo do të ndodhte dhe padyshim që isha nervoz për ta bërë atë, por vendosa se ishte koha të dilja nga zona ime e rehatisë”, tha ai për Sky News.

Ai u diplomua në Universitetin Middlesex në korrik me një diplomë të klasit të parë në Bankë dhe Financë, por ishte frustruar vazhdimisht në përpjekjet e tij për të hyrë në industri përmes të gjitha rrugëve konvencionale.

Kështu, 24-vjeçari u shfaq në stacionin Canary Wharf, së bashku me një tabelë ai bashkangjiti dy kode QR – duke u lidhur me CV-në e tij dhe profilin e LinkedIn.

Ai tha se ishte frymëzuar për ta bërë këtë nga babai i tij – një shofer taksie 67-vjeçar në pension i cili erdhi në Mbretërinë e Bashkuar nga Pakistani si adoleshent

“Kur i thashë atij :’Unë po planifikoj të shkoj në Canary Wharf nesër’ dhe ta bëj këtë, ai tha se duhet ta provoja.

“Miqtë e mi thoshin ‘pse dëshiron të shkosh dhe të rrish jashtë si një i pastrehë? Ti ke një diplomë. Do të dukesh budalla.’

“Unë kisha marrë kaq shumë email nga punëdhënësit e mundshëm duke thënë ‘më falni, nuk ka mundësi për momentin’, ose njerëzit thjesht nuk po përgjigjeshin.

“Unë thjesht mund ta ndjeja veten duke u fundosur’

“Vendosa se duhej të dilja atje dhe të flisja me njerëzit. Kështu që zbrita atje në orën 6:45 të mëngjesit dhe ngrita stendën tim jashtë stacionit.”

Ai tha se fillimisht u ndje i sikletshëm duke qëndruar atje “duart bosh”.

“Ishte vërtet ftohtë dhe mendoj se njerëzit thjesht po më shikonin duke menduar se ky djalë duket i humbur”, tha ai.

Ai tha se 50 kopjet e CV-së së tij që kishte marrë me vete ishin dorëzuar brenda një ore.

“Njerëzit po tregoheshin vërtet pozitivë, më vinin dhe më thoshin ‘bravo’,” është shprehur 24 vjeçari.

Ai nuk ishte në dijeni por një nga ata kalimtarë i kishte bërë një foto dhe e kishte postuar në LinkedIn, duke shkaktuar një reagim të madh.

Dikush në Canary Wharf Group pa imazhin dhe ia kaloi CV-në e Haider-it një prej drejtorëve të kompanisë – të cilët e kontaktuan atë për t’i ofruar një intervistë në orën 10:30 të asaj dite.

“U ktheva në makinën time vetëm për t’u ngrohur dhe për t’u përpjekur të mësoj diçka për kompaninë përpara intervistës,” tha ai.

“Ishte në katin e 30-të të ndërtesës dhe unë po shikoja mbi Canary Wharf ndërsa prisja të hyja, në një gjendje mosbesimi.”

Ai u thirr për një intervistë të dytë të premten e asaj jave, menjëherë pas së cilës iu ofrua puna e ndihmësit të arkëtarit.

“Ishte një moment kaq i pabesueshëm,” tha ai.

“Kam aplikuar për skemën pas diplomimit. Kam marrë mjaft intervista, por ka pasur gjithmonë rreth 30 kandidatë dhe tre rekrutues, dhe gjatë thirrjeve video në Zoom mendoj se është vërtet e vështirë të tregosh personalitetin tënd.

“Babai im është një nxënës i vjetër i shkollës dhe jo dikush që buzëqesh shumë shpesh, por e pashë atë duke buzëqeshur kur po lexonte një raport në lidhje me këtë, kështu që ishte mirë të merrja dhe këtë reagim nga ai”, tha ai.

ImageHaider Malik dhe babai i tij, Mehmood Malik