“Shqipëria, Kolumbia e Europës”

Transmetuesi publik gjerman, Mitteldeutscher Rundfunk, që mbulon disa shtete gjermane, në një shkrim të saj, e cilëson Shqipërinë si Kolumbinë e Europës.

Në rubrikën “Sot në Lindje”, MDR shkruan se“Shqipëria kërkon të hyjë në BE. Por ka pengesa, krimi i organizuar dhe trafiku i drogës cilëson si probleme të mëdha të vendit. Veçanërisht vendi është lider europian në prodhimin e kanabisit”.

Në reportazh thuhet se mbjellja e drogës shihet si një rrugë për të dalë nga varfëria, ndërsa theksohet se droga mbillet kryesisht në zona të vështira.

- Advertisement -

MË TË FUNDIT