Shpëlarësit e gojës: Çfarë janë dhe sa lloje ka

Shpëlarësit e gojës janë disa lloje lëngjesh te cilat përdoren për te freskuar gojën dhe për te ruajtur një higjiene sa me te mire. Ka disa lloje shpëlarësish. Shpëlarësit e gojës janë disa lloje lëngjesh te cilat përdoren për te freskuar gojën dhe për te ruajtur një higjiene sa me te mire. Ka disa lloje shpëlarësish. Shpëlarësit antiseptike te cilët luftojnë pllakën dentare dhe i mbrojnë dhembet nga kariesi. Duhen përdorur me maturi sepse mund te ndryshojnë ngjyrën e dhëmbëve. Shpëlarësit e fluorizuar te cilët përmbajnë një sasi te madhe fluori. Ky i fundit lufton acidet qe ndodhen ne goje dhe qe mund te shkaktojnë karies. Shpëlarësit pastrues te cilët përdoren me shume për një frymëmarrje te freskët. Shpëlarësit natyrale te cilët përmbajnë përbërës biologjike siç mund te jene bimët dhe nuk kane alkool. Shpëlarësit e bere ne shtëpi (uji me kripe) te cilët ndihmojnë për te trajtuar infeksionet dhe pastrojnë plagën pasi është hequr një dhemb. Nga te gjithë këta shpëlarës duhet zgjedhur ai i duhuri për ju. Dentisti është ai e mund t’iu sugjeroje me te mirin.

- Advertisement -

MË TË FUNDIT