Shkenctari nga Gostivari ka bërë një hulumtim shekullor

Shkenctari dhe matematicienti nga Gostivari, Blerim Emruli ka bërë një hulumtim shekullor me të cilën do t’ju ndihmon informaticientëve që në të ardhmen të krijojnë pajisje kompjuterike të cilët do të merrnin ‘vendime” njëlloj si njeriu.

Emruli po hap një dritare të re në botë, sa i përket intelegjencës artificiale. Ai gjatë hulumtimit shkencor në Suedi dëshmon se intelegjenca artificiale mund të bëhet e përafërtë me atë të njeriut dhe pa kurrfar problemi mund të përdoret në përditshmëri.

Kjo donë të thotë se pajisjet elektronike që quhen “embedded systems” dhe sende të ngjajshme mund të komunikojnë mes veti dhe të funksionojnë si trruri i njeriut.

Blerimi ka qenë i angazhuar 7 vite në Universitetin Teknik në Suedi “Lulea University of Technology” ku ka mbrojtur dizertacionin e doktoraturës.

- Advertisement -

MË TË FUNDIT