Shkencëtarët zbuluan se manaferra australiane shëron kancerin brenda 48 orësh

Një manaferrë australiane dhe që gjindet vetëm në veriun e largët të vendit, është duke treguar sukses të pabesueshëm në shërimin e shumë llojeve të kancerit (lëkurës, qafës dhe kokës, gjoksit).

Sa i suksesshëm? EBC46, që injektohet direkt në tumor, mund ta vrasë atë brenda 48 orësh.

Më shumë informacione rreth këtij zbulimi mund të gjendet këtu. Manaferrat australiane janë frut i një peme që rritet vetëm në një rajon të botës: në pyjet e Queensland, Australi, transmeton Gazeta Express.

Këto pemë tropikale nuk gjenden diku tjetër në botë, por rriten në veriun e largët të Australisë. Këto pemë të veçanta kanë nevojë për kushte të ngrohta për t’u rritur – kushte këto që janë të veçanta vetëm në Veriun e Largët të Queensland, Australi.

Në një hulumtim të publikuar në PLOS One, disa mendojnë ta rrisin këtë pemë në shtëpitë e tyre, kështu që njerëzit nga e gjithë bota do të përfitonin nga vetitë e frutit për ta vrarë kancerin.

- Advertisement -

MË TË FUNDIT