Botë Shikoni se si George H.W Bush shpëtohet nga Marina amerikane pasi avioni...

Shikoni se si George H.W Bush shpëtohet nga Marina amerikane pasi avioni i tij u rrëzua nga forcat japoneze

Para presidencës së tij, George HW Bush shërbeu në Marinën e SHBA si një pilot dhe fluturoi mbi misionet e bombardimeve kundër japonezëve gjatë Luftës së Dytë Botërore.

Bush mësoi për sulmin japonez në Pearl Harbor si adoleshent, dhe gjashtë muaj më vonë, në ditëlindjen e tij të 18, ai u regjistrua në Rezervën Detare të SHBA. Ai vazhdoi të bëhet një nga aviatorët më të rinj në marinën dhe u caktua një oficer fotografik me një skuadron silur.

Gjatë një sulmi kundër Chichi Jima, një ishull të fortifikuar që forcat japoneze përdorën për komunikime dhe furnizime, avioni i Bushit, një TBM Avenger u godit me zjarr anti-ajror. Dy anëtarët e ekuipazhit të Bushit u vranë në sulm.

Bush u shpëtua përfundimisht nga USS Finback, një nëndetëse.

Pas dorëzimit të Japonisë në vitin 1945, Bush u shkarkua me nder nga detyra aktive dhe vazhdoi të merrte pjesë në Universitetin Yale.

Bush vdiq në 94 , të premten mbrëma. Flamujt e Shtëpisë së Bardhë u ulën në gjysmështizë.

Transportuesi i avionëve USS George HW Bush (CVN 77) u pagëzua për nder të Bushit në vitin 2006.

- Advertisement -

TË FUNDIT