Shikojeni Live Eklipsin diellor 2015 (Video)

Në Evropë dhe disa pjesë të Azisë dhe Afrikës do të ndodhë sot eklipsi diellor. Kjo dukuri ndodh kur Hëna kalon mes Tokës dhe Diellit, duke errësuar tërësisht ose pjesërisht imazhin e Diellit për shikuesit në Tokë.

Eklipsi i plotë do të jetë i dukshëm në ishujt Faroe të Danimarkës dhe në arkipelagun Svalbard të Norvegjisë.

Eklipsi do të fillojë në orën 9 e 37 minuta , maksimumi do të jetë në orën 10:45. ndërsa do të përfundojë në orën 11:56 minuta. Gjatë maksimumit do të shihen 43,5 për qind nga disku i Diellit.

https://www.youtube.com/watch?v=ncUYGDRhCZY#t=7273

- Advertisement -

MË TË FUNDIT