Shenjat paralajmëruese të aciditetit të lartë në trup; ja ç’të bëni për normalizuar pH

Shpesh njerëzit nuk e dinë që në trupin e tyre kanë nivele të larta aciditeti. Trupi juaj kërkon një nivel të caktuar të pH për të funksionuar me efektivitet, prandaj duhet t’i kushtojmë vëmendje këtij fakti.

Nivelet e larta të aciditetit në trup mund të na bëjnë më të predispozuar ndaj disa sëmundjeve dhe thithin nutrientët nga kockat tona si kaliumi, kalciumi apo kripërat që i bëjnë mirë shëndetit tonë.

-Ndiheni të stresuar dhe nuk i shijoni gjërat që ju pëlqejnë

-Lëkurë e thatë edhe në muajte ngrohtë

-Frymëmarrje të shkurtra

-Dhimbje kronike që nuk shkaktohen nga një lëndim ose sëmundje

-Probleme me tretjen që manifestohen në kapsllëk ose diarre

Në këtë rast duhet të bëni një test urine ose pështyme për të kontrolluar nivelet e pH në trup. Nëse këto vlera janë nën 6.5, trupi juaj po përballet me nvivele të larta aciditeti. Po çfarë duhet të bëni?

Reduktoni sasitë e sheqerit

-Reduktoni konsumin e kafeinës

-Pini sa më shumë ujë të filtruar

- Advertisement -

MË TË FUNDIT