Shefi i Apple planifikon të jap pasurinë për bamirësi

Shefi ekzekutiv i Apple, Tim Cook, besohet se do të ndjek rrugën e Bill Gates të Microsoftit dhe Mark Zuckerberg të Facebook, duke dhuruar kështu para të majme të bamirësi.
Deri sa Zuckerberg në 2010 dhuroj pjesë nga pasuria e tij, në 2012 ishte Bill Gates i cili në dhuroj 750 milion dollar për fondacionin global SIDA.
Këtë rrugë besohet se do ta ndjek edhe Tim Cook, ku sipas revistës prestigjioze Fortune do të dhuroj për bamirësi shumicën e pasurisë së tij. Rroga bazë e Cook arrin në 1.75 milionë dollarë, ndërsa vlera në neto është 120 milionë dollarë. Ai ka gjithashtu pasuri të patundshme që arrijnë në vlerën e 665 milionë dollarëve.
- Advertisement -

MË TË FUNDIT