ShBA kritikon planet e Izraelit për vendbanimet e reja

“Jemi të shqetësuar nga plani për ndërtimin e vendbanimeve të reja në Jerusalemin Lindor dhe Bregun Perëndimor”, tha Zëdhënësi i Departamentit amerikan të Shtetit, John Kirby në konferencën ditore të informimit të mediave.

Zëdhënësi i Departamentit amerikan të Shtetit, John Kirby në konferencën ditore se janë duke ndjekur me shqetësim njoftimet e qeverisë izraelite në lidhje me vendbanimet e reja në rajonet e Jerusalemit Lindor dhe Bregun Perëndimor.

Zëdhënësi Kirby bëri deklarata në lidhje me njoftimin e qeverisë izraelite për ndërtimin e 800 vendbanimeve të reja në tokat palestineze.

“Jemi të shqetësuar nga plani për ndërtimin e vendbanimeve të reja në Jerusalemin Lindor dhe Bregun Perëndimor dhe rregullimin e tokave për përdorimin nga më shumë izraelitë”, tha Kirby.

- Advertisement -

MË TË FUNDIT