SHBA i jep Kosovës 5.5 milionë dollarë për tejkalimin e pandemisë

Pasi u nënshkrua kontrata prej 5.5 milionë euro ndihmë Qeverisë së Kosovës nga BE-ja për t’u përballur me koronavirusin, pak minuta më pas erdhi njoftimi edhe nga SHBA-ja për një ndihmë prej 1.1 milion dollarëve.

Kjo ndihmë do të shërbejë për të siguruar mbështetje operacionale dhe për të rritur aftësinë e reagimit të Kosovës kundër përhapjes së koronavirusit dhe për të zbutur ndikimin e COVID-19, raporton KOHA.

Këtë e ka bërë të ditur ambasadori amerikan në Kosovës, Philip Kosnett përmes një video mesazhi të publikuar në rrjetin social Twitter.

Kosnett ka vlerësuar punën e institucioneve shëndetësore në trajtimin e pandemisë.

“Kosova po pranon 1.1 milion dollarë asistencë për të luftuar virusin dhe për të zbutur efektet e tij. Aftësia e popullit të Kosovës për t’u përshtatur dhe përkushtimi i stafit shëndetësor dhe reaguesve tjerë të shpejtë, ka qenë e jashtëzakonshme. Së bashku mund ta mundim Covid-19. Amerika qëndron përkrah Kosovës”, ka thënë Kosnetti.

- Advertisement -

MË TË FUNDIT