Sërish kenianët, triumfojnë Joel Mwangia Maina e Jepkurui Biwott

Atleti kenian Joel Mwangia Maina, sërish ka triumfuar në Gjysmëmaratonën “Prishtina 2016”.

Kenianin përsëri arriti i pari në cak për kohën 1.05.24, duke fituar tri herë radhazi në kryeqytetin e Kosovës.

Një nga ngjarjet kryesore sportive që zhvillohen në vendin tonë, Gjysmëmaratona ka mbledh garues nga shumë vende të botës. Sipas organizatorëve të këtij evenimenti sportive, mbi 150 atlet kanë sprovuar veten në garën e sotëm.

Pjesë të kësaj ngjarje, e cila çdo vit rritë numrin e garueseve, ishin edhe njerëz të politikës përfshirë liderin e Aleancës për Ardhmërinë e Kosovës (AAK), Ramush Haradinjan, Ministrin e Punës dhe Mirëqenies Sociale, Arban Abrashi.

Kjo garë joshëse u përcoll nga një numër i konsiderueshëm i qytetarëve të Kosovës, të cilët u argëtuan edhe më një program të pasur kulturor.

Saktësisht në orën 10:00, garuesit nga shumë shtete të botës nisin sfidën për të përshkruar garën 21 km. E, përsëri dukshëm më i shpejt u tregua kenianin Joel Mwangia Maina, hynë në cak për kohën 1.05.24, i ndjekur nga bashkëkombësi i tij, Henry Kemboi, i cili kaloi gjithë shtegun për kohën 1.05.46, kurse, në vendin e tretë sërish një tjetër kenian, Wycliffe Kipkorir Biwot për kohën 1.07.43.

- Advertisement -

MË TË FUNDIT